In de pers

Benieuwd naar Hals Perkament in actie? Hier lees, hoor en zie je hoe we in de pers kwamen.

Nationaal en regionaal

In de kranten

Op de lokale radio

  • Radio Victoria: Interview met Marc Sluys
  • Stadsradio Halle: interview 1 met Paul Poels (In Halle heeft de kerkfabriek Sint-Martinus Halle samen met de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige kring archieven van de kerkfabriek overgedragen aan het Rijksarchief te Leuven. De Geschiedkundige Kring keek met de ogen van voorzitter Jurgen Vandebotermet en ondervoorzitter Dirk Vandenplas tevreden toe.)
  • Stadsradio Halle: interview 2 met Paul Poels (Het derde en laatste deel van het oude parochiearchief werd in ontvangst genomen door Marc Carnier, diensthoofd van het Rijksarchief te Leuven.)
  • Stadsradio Halle: interview 3 met Paul Poels (De Geschied en Oudheidkundige Kring van Halle is al enkele maanden bezig met het redden van oude perkamenten die ze willen restaureren, lezen en vertalen in begrijpelijk Nederlands)
  • Stadsradio Halle: interview 4 met Paul Poels (In Halle is de Geschied- en Oudheidkundige Kring bezorgd bezig met het redden van historische archiefstukken o.m. via hun project ‘Hals Perkament’)

De oudste perkamenten akten van Halle in het bezit van de KGOKH zitten al 500 jaar met perkamenten strips dichtgebonden. Wij gaan ze nu voor het eerst lezen!
Vertel het voort: